• Головна
  • В російській столиці затримали студента з Одеси за публікації на підтримку України
17:49, 28 квітня
Надійне джерело

В російській столиці затримали студента з Одеси за публікації на підтримку України

В російській столиці затримали студента з Одеси за публікації на підтримку України

У Москві заарештували студента шостого курсу факультету фундаментальної медицини Московського державного університету з Одеси Сергія Гулька. Це сталося після виявлення публікацій на підтримку України в його соцмережах. Хлопця також звинувачують у непокорі поліції.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російські ЗМІ. 

Поліція затримала студента за те, що він не предʼявив паспорт під час перевірки документів. За непокору поліції суд призначив йому 10 діб арешту.

Під час перевірки соцмереж Сергія Гулька поліція знайшла дві публікації з гаслами на підтримку України. Через це суд двічі призначив студенту 12 діб адміністративного арешту. Також повідомляється, що йому видали повідомлення з вимогою залишити країну впродовж трьох днів.

Провину українець не визнав за жодним із епізодів. Також повідомляється, що студент планував залишити країну після закінчення навчання. Таке рішення він нібито пояснював тим, що почувається на території РФ незатишно.

Російські ЗМІ повідомляють, що Гулько живе в студентському гуртожитку на Ломоносовському проспекті в столиці. У нього чинний паспорт громадянина України. Заяву на отримання російського громадянства він не подавав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...